Home Cursus Aanmelden Contact Downloads

EHBO2LEARN

Eerste Hulp bij Sportongevallen

Sporten een gezonde bezigheid, toch krijgen sporters ook met sportletsels te maken. De eerste hulpverlener heeft een belangrijke functie bij het beperken van de schade, die sporters tijdens sporten op kunnen lopen. Goede Eerste Hulp kan erger voorkomen. Het herstel van een sportblessure begint al op het moment dat de Eerste Hulp wordt geboden.

Weet u wat u moet doen als een jogger zijn knie verdraait?

Als een schaatser met zijn hoofd tegen een brug botst?

Of als een tennisser een bal op zijn oog krijgt?

Duur cursus:

4 avonden van 2 lesuren. (totaal 8 uur)

Datums kunnen in overleg ingepland worden.

Doel van de cursus:

In de cursus eerst hulp bij sportongevallen leert u in woord en beeld wat u moet doen als iemand tijdens het sporten geblesseerd raakt en waarom.

Tijdens de cursus leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral moet laten.

Verkrijgt u kennis van de meest voorkomende sportletsels, de oorzaken en gevolgen.

Leert u de gevolgen van het sportletsel beperkt te houden.

Krijgt u inzicht in de wijze waarop sportletsels kunnen worden voorkomen.

Raakt u op de hoogte van effectieve blessurepreventieve maatregelen.

Deze module zal zeker aan de behoefte van een groot aantal mensen voldoen. De cursus wordt zeer praktijkgericht aangeboden. Dit houdt in dat de situaties door de deelnemers zo 'echt' mogelijk worden geoefend. Het praktische oefenen zorgt ervoor dat de cursus uitdagend, afwisselend en dynamisch is.

Voor wie is deze cursus

Deze cursus is vooral geschikt voor trainer, begeleiders, jeugdleiders maar ook voor sporters en bestuursleden van vereniging. Kortom voor allen die met sport en/ of sportieve activiteiten in aanraking komen. Adequate hulpverlening is meer dan alleen weten hoe men met de inhoud van een verbanddoos om moet gaan! Eerste hulp bij Sportongevallen.

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Certificaat:

De instructeur toets gedurende de cursus of u de leerstof praktisch en theoretisch beheerst. Het zwaartepunt van de toetsing ligt op de praktijk. Er wordt gelet op uw geschiktheid om in de praktijk als eerste hulpverlener op te treden. Indien U in het bezit bent van een diploma eerste hulp ontvangt u het certificaat Eerste hulp bij Sportongevallen.